campingliv,  Husvagnslivet,  Resetips

Campingsäsongen fick en racerstart

Campingsäsongen 2020 startade i rasande fart. Hittills har vi hunnit med en nyhet (för oss) och ett kärt gammalt återseende.

Campingsäsongen tog sin början i midsommar. Eftersom resande i Sverige återigen blivit möjligt ville vi åka ner till Karlskrona och hälsa på farmor. Vi hade inte sett henne sedan trettonhelgen så det var verkligen på tiden. Katter, blommor och midsommarattiraljer packades in i bilen och vagnen hängdes på därbak. Tanken var att ta in på en fin camping så att vi skulle kunna umgås med farmor ute i det fria och på lagom avstånd för att inte riskera att sprida eventuella otäcka virusar till henne.

Campingsäsongen startade på Sturkö

Vi har tidigare gästat Dragsö camping (läs om det besöket här) – en jättefin camping centralt i Karlskrona, men si där var det fullt. Efter lite velande valde vi till slut Sturkö camping. Det var en ny camping för oss men visade sig vara ett riktigt lyckokast! Sturkö är en jättefin ö med blommande ängar, stengärdesgårdar och vackra lövskogar. Jag blev alldeles lycklig när vi åkte igenom det pyttelilla samhället och passerade en pytteliten loppis. Ja, det var verkligen idylliskt!

Vi gled in på camping till tonerna av ”Tre små gummor”, när långdansen med begränsat antal dansare slingrade sig runt den lilla midsommarstången. Att dessutom upptäcka att campingen var relativt glest befolkad var särskilt positivt så här i Coronatider. Vi hade med oss lite midsommarmat och kunde i lugn och ro packa upp och sätta oss till bords när vi kände för. Det blev en urmysig midsommarafton. Och på midsommardagen kom farmor och var hos oss hela dagen. Det blev en så underbar start på campingsäsongen!

Sturkö camping var både fin, ren och mycket trevlig!

Det blev en härlig midsommarafton med minibuffé vid husvagnen.

Öland – ett säkert kort

Stora F började sin semester vid midsommar medan jag jobbade en vecka till. När helgen närmade sig och vi insåg att det skulle bli sol- och bad-väder, ja, då bestämde vi oss för att tillbringa helgen på Öland. I fredagskväll packade vi återigen in hela familjen i bilen och hängde på vagnen därbak och styrde den här gången mot Köpingsvik.

Vi hade bokat plats på Klinta camping där vi varit flera gånger tidigare, läs om vårt första besök. Även här var det skönt, om än lite ovanligt, att komma till en halvfull camping. Vi körde strandhäng vid elvatiden på fredagskvällen och bara njöt av att få skorna fulla med sand och en urtjusig kvällshimmel att vila ögonen på. Till och med sonen var sprallig över att vara tillbaka här (annars är det endast, och endast, datorspel som tycks roa honom nuför tiden).

Bomber och filmjölk

I går var det sol och bad hela dagen som vi avslutade med en helt makalös pizzamiddag på Klinta bykrog. Trots gigantiska pizzor lyckades Stora F och sonen klämma i sig hela härligheten, medan jag själv nöjde mig med halva eftersom jag innan middagen hade gått loss på en enorm jordgubbsbomb. Det är väldigt sällan jag dricker drinkar, men den här var så läskande och läcker att den satt som en smäck efter en lång dag på stranden.

Ölandsbron – vacker som alltid! Klinta camping var halvtom men vad gjorde det när jag fick en härlig jordgubbsbomb på Klinta bykrog.

Rödbrända ben med filmjölk!

När vi kom hem igår kväll började jag känna av solbrännan. Idag har jag placerat mig i en stol under markisen med benen vita av filmjölk. Ja, jag har bränt benen så in i hoppsan att jag fått behandla solsvedan med filmjölk i flera omgångar för att bara stå ut med smärtan. Så kul kan man ha när övriga familjen njuter på stranden. Nu messade Stora F att de ätit lunch därnere. Nejdå, jag är inte alls avis – bara hungrig som ett monster och badsugen så det förslår. Tror att det är dags att damma av den intorkade filmjölken och göra något åt saken.

Ha det gott i sommarvärmen!

/Sessan

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: