Kvinna med blommor
campingliv,  Husvagnslivet,  Trädgård och annat

Livet blomstrar och snart blir det camping på allvar

Hela april, hela maj och nästan hela juni han passera innan vi kom ut med husvagnen i år. Ja, ända fram till midsommar fick jag vänta innan det blev husvagnsliv på riktigt i år. Men å andra sidan har jag hunnit med mycket trädgård och trädgårdsarbete.

Detta blogginlägg är ett samarbete med Impecta.

Det var jättekul att komma iväg med husvagnen. Premiärturen ledde oss till Sturkö camping där vi varit tidigare. En supermysig liten camping som vi stortrivs på, särskilt under midsommar.

Busig minsting på premiärcamping

Den här gången hade vi vår minsting med, Bagheera, eller Baggis som vi brukar kalla honom. Han är nu 4,5 månader och hur busig som helst. Under midsommarcamping hann med att rymma tre gånger!

Mamma Emma har tröttnat på honom och fräser så fort han försöker busa med henne. Pappa Akilles är desto snällare och betydligt mer förstående mot den lille. Baggis kan komma och krypa upp hos Akilles eller lägga sig på honom bara för att mysa. Akilles brukar svara med att kram om honom ordentligt och ge honom en ordentlig rengöring i öronen.

Baggis myser med pappa Akilles.

Trädgård ger glädje och lycka

Våren har alltså varit en aning fattig på camping, men i gengäld har det blivit mer trädgård och trädgårdsarbete. Jag älskar att fixa med mina växter om kvällarna, plantera om att göra snyggt i landen och odlingslådorna (läs om mitt trädgårdsintresse här och här).

Finns det något ljuvligare än när allt det där härliga slitet i trädgården också ger lön för mödan. Som när man går ut i trädgården och plockar in lite jordgubbar, tar fram den hemgjorda flädersaften som sonen bara älskar, eller plockar med sig en hel famn med egenodlade grönsaker? Trots att jordgubbarna har varit ganska små i år så har de varit underbart goda. Och fläderträdet därhemma har blommat som bara den. Stora fina blommor har det varit. Hittills har jag hunnit med två omgångar med saft. Vi får se om det blir en tredje.

I växthuset växer gurkor, tomater och paprikor, och så vinrankan som nästan håller på och spränga hela växthuset. Det här är verkligen höjdpunkt med att ha trädgård – att bara kunna strosa runt och känna sig lycklig över allt som mognar och blommar så fint.

Solrosor på första parkett i min trädgård

Jag brukar varje år ha en liten solrosodling. De brukar få bo i ganska små krukor vilket gör att de inte blir så stora. Men i år satte jag mina röda Ms Mars-solrosor i lite större krukor och jag har aldrig haft så fina solrosor.

De gula solrosorna har jag satt i min nya lavendelrabatt. Tänkte att de kunde fylla ut lite där, innan de gräs som jag samplanterat med lavendeln, har vuxit till sig.

Solros
Ms Mars är en lågväxande röd solros som ärväldigt cacker.

Fröer lite här och där

Sen har vi perennrabatten där jag också petat ner lite frön, men de verkar ta tid på sig. De rosa-rostfärgade ringblommorna som jag sådde i en odlingslåda bredvid västeråsgurkorna har vuxit desto mer. Likaså persiljan växer överallt. Den har frösått sig själv så nu har jag persilja lite överallt. Fast de är jättefina när de blommar. Igår plockade jag en stor bukett med ringblommor och persiljeblommor – det blev hur snyggt som helst.

Jag brukar köpa mina fröer hos Impecta. Jag gillar främst deras breda sortiment av fröer. Nu är det ju inte enbart sommarblommor och grönsaker som går att så. Om du till exempel skulle vilja plantera fina krukväxter, såsom palettblad, begonia eller varför inte en palm, så kan du titta in hos Impecta efter fina frön att så! Jag ska i alla fall passa på att beställa lite mer nu när de har lite rea på frön och annat kul.

Ha det gott!

Sessan

Ringblommor

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: