Husvagnslivet

Lyckat midsommarfirande med extra studs

Vi fick en jättelyckad midsommarhelg med alla de obligatoriska ingredienserna fast med lite extra studs. Och att det dessutom blev vår första midsommar i husvagnen gjorde inte saken sämre.

Vi hade bestämt oss för att inte vara hemma, utan prova på att fira en husvagnsmidsommar. Av en slump hamnade vi i det lilla brukssamhället Ankarsrum utanför Västervik för att hälsa på min morbror. Jag var jätteglad för det, eftersom både ork och lust att göra något hemmavid var som bortblåst. Jobbet suger all kraft just nu vilket gjorde att det var extra skönt att få komma hem till morbror och hans fru.

Landade i trädgården

Vi packade husvagnen (använde naturligtvis mina färgglada kassar som jag skrev om i förra inlägget) och gav oss iväg vid elvatiden på midsommaraftonen. Lagom till lunch landade vi in och parkerade husvagnen i morbrors trädgård. Det var jätteroligt att träffa honom och hans fru, för det var ett bra tag sedan vi sågs. Vissa släktingar träffar man för att man måste, medan andra är såna där som man bara mår bra av att träffa. När man kommer till min morbror får man vara precis som är, utan krusiduller och utan minsta känsla av att behöva visa upp en putsad fasad. Därför kändes det så skönt att få komma dit just då.

Vagnen parkerad i trädgården.

Vi åt en härlig lunch med sill och potatis – och prinskorv till sonen som lyckade stoppa i sig 13 stycken(!). Sonen var väl den i familjen som var minst glad över att åka bort för han tyckte det var lite ont om lekkompisar. Och de kan man ju förstå. Men vi tog en promenad ner till samhällets midsommarfest i parken och där var det fullt med barn som dansade och lekte, ja, en hel del vuxna var också med i ringdansen. En liten orkestertrio spelade och ledde dansen på ett fenomenalt sätt. Några av låtarna hade fått nya texter så det blev rumpvickningar och klapp på kinden när man minst anade det.

Dansen och lek runt midsommarstången.
Musiktrion som ledde dansen kring midsommarstången.

Jordgubbstårta och altanmys

Efter dansen gick vi hemåt och sonen var på lite bättre humör. Väl tillbaka bjöds det på kaffe och jordgubbstårta. Den smakade sommar på ett vis som jag mindes att min mormors jordgubbstårta kunde göra. Vi njöt i eftermiddagssolen och pratade om allt mellan himmel och jord. Mycket resesnack hann vi med eftersom morbror och hans fru reser jättemycket. När det började kurra i magen tände Stora F och morbror grillen. Kvällen avrundades med jordgubbar och glass, precis som man ska en midsommarafton. Ingen stress, ingen press utan bara njuta och ha det skönt. När jag kurade ihop mig i husvagnen för att sova sjönk dunklet runt oss.

Mot studsmattorna

Vid halvsjutiden vaknade jag av fågelsång. Vad härligt det är att ligga och lyssna på de olika sångerna och lätena. Vi åt frukost, packade ihop vagnen och gav oss iväg mot Linköping. På vägen hämtade vi upp sonens kompis så vi hade två killar med oss när vi svängde in på Nordic camping Glyttinge. Det vara att parkera vagnen och sen ge sig iväg till killarnas favoritställe – trampolinparken Yoump. Det är ett ställe jag verkligen kan rekommendera om man har barn som gillar studsmattor. Sonen och hans kompis studsade, snurrade och voltade i två timmar. De var så nöjda när vi gick därifrån, och jag tror inte att de hade velat stanna längre för de var så trötta båda två.

Alla lyckliga och nöjda

Det blev en verkligt lyckad midsommarhelg för oss alla tre. Sonen var jätteglad över att ha haft en kompis att leka med och vi var nöjda med att ha fått fira en härlig midsommar och umgåtts med trevliga släktingar. Det kunde helt enkelt inte bli bättre för oss alla.

En fortsatt härlig midsommarhelg!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.