Sandstrand med blått vatten.
Tiden innan

Sommarminnen, Höllviken och Instagram-häng

De senaste fem åren har vi tillbringat en av våra semesterveckor i Höllviken. Hyrt stuga, njutit av de magiska stränderna och samlat på oss semesterminnen i form av sand, snäckor, flintastenar och till och med en och annan bärnsten.

När jag var liten brukade jag och familjen besöka pappas moster som då hade en stuga i Höllviken. Jag minns den lena sanden och vågorna som sköljde från två håll mot det smala näset. Det är något helt annat än våra småländska röda klippor här på ostkusten. Jag är glad att min son också fått uppleva några barndomssomrar i Höllviken. Fått sådana minnesbilder som stannar kvar och kan ge extra energi under de kalla vintermånaderna.

Rutnät med bokstäver i sanden.
Sandbingo på stranden i Höllviken

I år vet vi inte var det bär hän. Nu ska vi ju ha husvagn med oss så det blir nog en helt annan grej. Vi har sagt att vi åker dit, där solen skiner. För det är ju solen, eller frånvaron av sol, som varit det största bekymret under vår förutbestämda semestervecka i Höllviken. Råkar det bli en vecka med dåligt väder så blir det liksom för lite sand och för lite bad för att räcka resten av året.

Men har vi tur så skiner solen som aldrig förr nere Skåne och då kommer vi! Jag håller tummarna för att det blir så och jag längtar redan till de skånska slätterna och havet. Men å andra sidan tror jag vi kommer åka till andra ställen också. Det är väl på tiden att vi ger ut och ser andra sommarpärlor i vårt härliga land.

Har du tips på mysiga ställen får du gärna tipsa här på bloggen. Eller gör som andra, häng med mig på Instagram. Där lägger jag ut fler bilder än vad som får plats här. Och jag har redan fått en hel del tips och inspiration därifrån. Kanske hittar du också värdefulla tips bland alla härliga Insta-bilder.

Ses ute i sociala medie-minglet!

Solnedgång
Solnedgång vid västra stranden i Höllviken.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: