Husvagnskisse,  Trädgård och annat

Campingkarantän och klättrande katt i huset

Det känns som jag har suttit i campingkarantän i flera veckor. Husvagnen har stått där alldeles ensam och övergiven på garageuppfarten. Jag får lite dåligt samvete när jag ser den så där tom och liksom frånvarande. Hur nu en husvagn kan vara frånvarande när den står mitt framför nästan på mig varje dag. Men om en husvagn hade en känslosam blick så hade den här vagnen definitivt haft en frånvarande blick de senaste veckorna. Den saknar nog det kringflackande livet lika mycket som vi gör.

Ingen camping så långt ögat når

Det finns många skäl till att vi inte varit ute, ens på en liten minicamping. Både jag och Stora F har jobbat väldigt mycket det senaste veckorna, så när helgen kommit har vi knappt vetat vilken veckodag det varit. Sonen har fyllt år och firats med gäster och kalas. Min köksträdgård har utökats tack vare att vi varit hemma och Stora F inte orkat protestera när jag sagt att det behöver grävas större köksland. Så just nu har jag ett stort och fint köksträdgårdsland – och en ännu större jordhög mitt på gräsmattan. Eller det som var tänkt att vara en grön matta. Vår gräsmatta har nämligen passerat stadierna ”fläckvis upptorkad”, ”knastertorr” och ”sönderbränd”. Ogräset gjorde ett tappert försök i våras, men inte ens det överlevde. Så nu har vi en utdöd ogräsmatta som alltså har en stoooor jordhög mitt på sig. Ja, ni förstår själva att det inte är en vacker syn.

Mitt uppe i allt drabbades jag av tidernas värsta gallstensanfall som gjorde att jag fick åka ambulans till sjukhuset. Väl där lyckades jag träffa en läkare som vaknat på fel sida och blev ytterst sur och irriterad över att inga av hans dundermediciner bet på mig. Nåja, till slut lyckades han något så när så att jag i alla fall kunde åka hem, lite lagom lullig.

Kattbebis på ingång

Men förutom allt det så måste jag avslöja det största skälet till att vi hållit oss hemma. Vi har skaffat en ny husvagnskisse! Om det är någon som minns så berättade jag i påskas om vår Findus som fick njursvikt och tyvärr inte klarade sig igenom det. Det var sååååå sorgligt och vi saknar honom väldigt mycket.

Vi var ganska överens om att vi skulle ha en ny kisse i huset. Så till sonens födelsedag i slutet av augusti var vi och hämtade Akilles. Han är en liten Maine Coon-bebis och helt klart världens sötaste kattunge! Och coolaste! Pigg och glad från första inspektionsrundan i huset. Därefter har han bara blivit tuffare och modigare.

Akilles provar sele på altanen.

Klättrar hellre upp än ner

Innan han kom hade vi förberett huset på alla tänkbara sätt. Bland annat hade jag varit och köpt kompostgaller som Stora F fick montera runt trappan och längs trappräckena så att Akilles inte skulle få för sig att ta sig igenom spjälorna och trilla ner i trappan. Det dröjde väl ungefär en och en halv dag innan han började klättra på gallren. Som en liten apa tog han sig upp och blev hängande högst upp. Det var nämligen lite svårare att ta sig ner än vad det var att klättra upp. Efter att ha blivit räddad ett antal gånger, kom han på att han kunde klättra upp längs gallret och sedan fortsätta lite till, så han kunde spatsera uppe på räcket. Du kan se på filmen här nedan hur han bär sig åt😊.

Jodå, min idé med galler fick liksom motsatt effekt om man säger så. Men än så länge har han överlevt de små luftfärderna han åstadkommit. Numera klättrar han i allt möjligt: byxben, gardiner, handdukar eller vad som råkar finnas till hands.

Akilles gillar att klättra och här är han på vinglig promenad på trappräcke.

Snart blir det camping med katt igen

Med tanke på hur lätt han hade att lära känna huset och finna sig till rätta här, så tror jag att han kommer bli en perfekt husvagnskisse. Vi har redan nu förstått att vi inte kommer att kunna stängsla in honom med hjälp av kompostgaller när vi är ute och campar. Nej, ska vi hålla honom under uppsikt utanför husvagnen blir det med en rejäl sele och koppel, möjligtvis en stor bur med lianer och ordentligt tak där han kan leka av sig. Det ska bli jätteskoj att lära honom vad husvagnslivet innebär.

Jag har ju tidigare skrivit om mina 14 bästa tips om du ska campa med husdjur. Framöver kanske jag kan ge ytterligare tips på hur man klarar sig i en husvagn tillsammans med en klättrande busig kattunge. Men just nu ska jag bara överösa er med härliga kattbilder! Jag tar en hel hög på en gång så kanske ni slipper dem framöver. Eller, kanske inte😊!

Ha det gott och njut om du är ute på rull. Här hemma håller vi på och förbereder höstens stora husvagnsevenemang i Jönköping. Just det, Elima husvagn och husbil. Men mer om det nästa gång.

/Sessan

Ny kattställning införskaffades.

Det ät tröttsamt att klättra och leka hela dagarna.

Har man lekt hela morgonen orkar man inte ens vakna om man blir filmad.

Finaste Akilles!

2 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: