Samarbeten

Hyra stuga – glädje och frihet på ett annat vis

På min blogg blir det mycket prat om husvagnsliv och camping. Men nu vill jag även slå ett slag för en annan typ av sommarboende – nämligen stugan! Att hyra stuga i Sverige kan vara helt fantastiskt, kan jag lova. Här kommer lite mysigt stugsnack, och samtidigt ett tips om en ny bokningssajt: Stugknuten

Detta är ett samarbete med Stugknuten

Innan vi skaffade husvagn var sommarens stora höjdpunkt den där dagen när vi packade bilen full med badgrejer och begav oss ner till Skånes sydkust. (Det kan du läsa om här.) Tre olika stugor gästade vi under åren. Det var den lilla femtiotalsbaracken där sonen, som då var tre år, ägnade timmar åt att klippa det nästan obefintliga gräset med en rostig handjagare. Det var Pippi-huset. Det där gula med tinnar och torn som hade allt man kan tänka sig – utom möjligen en prickig häst och en klok liten apa?.

Lyx – hyra stuga vid stranden

Den sista stugan var en bedårande liten skapelse med marin inredning, öppen spis och studsmatta. Den kändes riktig lyxig eftersom den låg alldeles nära den vita långsträckta stranden. Ja, vi hade många roliga och minnesvärda upplevelser i de där stugorna. Det kändes verkligen fantastiskt att för en vecka få bo på ett ställe som inte var hemma, fast ändå gav den där lugna härliga känslan som ett hem gör.

Sandstrand med blått vatten.
Sandstrand med härligt mjuk sand och underbart salta bad vid Höllviken.

Letar stuga i Åre till sommaren

Nu när vi bott in oss i husvagnen skulle man kunna tro att det där med stuga är avskaffat för vår del. Men icke! I sommar har vi planer på att åka upp till Åre. Att göra den resan med husvagn och två katter känner vi kan bli lite väl påfrestande. Gissar att det skulle bli mer restid och kattvaktande, än vandring och upplevelse av fjällnaturen.

Därför har vi siktat in oss på att hyra en stuga istället. Lämpligt nog fick jag då kontakt med en stugförmedling – Stugknuten. Det är Jonatan Lundqvist som driver Stugknuten och för honom handlar det om att kunna erbjuda ett enkelt och tryggt sätt att hyra en stuga i Sverige. Jonatan Lundqvist anser att stugor ska vara en härlig fristad och en plats för lugn, glädje och vila. Inte långt ifrån vad husvagnen eller husbilen är för oss rullande campare.

Bokningssajt med finess

Om du blir sugen på att hyra en stuga, kanske vid havet eller vid en fin liten insjö, så surfa in på Stugknuten och kolla vad som finns. Om du hittar något intressant finns massor med finesser för att underlätta bokningen. Via Stugknuten får du direktkontakt med stuguthyraren utan mellanhänder och utan krångel! Att det är enkelt att boka är ju ingen nackdel när man väl har bestämt sig.  

Om man surfar runt på sajten är det lätt att drömma sig bort bland de tusentals stugorna som finns för uthyrning runt om i land. Det är allt från små 2-bäddsstugor upp till större stugor eller till och med hus som rymmer mer än en familj. 

Hyra stuga – ett alternativ med känsla

Som jag skrev om i inledningen så händer det att vi lämnar husvagnen hemma, framför allt när vi ska iväg längre sträckor. För någon annan kanske det handlar om att husvagnen eller husbilen är för liten för hela släkten att bo i och då behöver en stuga. Jag kan också tänka mig att man som säsongsliggare kanske inte vill flytta sin husvagn flera gånger varje sommar. Då kanske man hellre letar upp en fin liten stuga att hyra för att få lite omväxling.

Ibland bor vi på hotell när vi inte har husvagnen med oss. Men på sommaren tycker jag ofta ett hotell blir för instängt. Jag vill kunna gå ut barfota i gräset, ta en fika i solen och sitta ute på kvällarna till långt in på natten och bara njuta av en ljummen sommarnatt. I det avseendet kan jag hålla med Stugknutens Jonatan Lundqvist, när han säger att målet med att hyra stuga är att man ska kunna njuta och slappna av, på sitt alldeles egna vis.

Solnedgång i Skåne.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.