campingliv,  Campingprylar

Villervalla i väderleken

För bara några veckor sedan var det vinter och skidåkning. Sen blev det vår, temperaturrekord och solgass. Och nu är vintern tillbaka igen. Frågan är vad man ska packa inför påskcampingen – skidor eller solhatt?

Jag hade gärna behållit snön ett par veckor till eftersom jag, efter många långa skidlösa år, äntligen köpte mig ett par egna längdskidor. Ja, nya pjäxor blev det också – utsökt röda och varmt ulliga inuti. De satt som en smäck, skulle man kunna säga. Stavarna var slut i sportaffären så jag fick hålla till godo med Stora F:s gamla slalomstavar.  Jag såg fram emot att få åka skidor med sonen varje dag på sportlovet.

Drömmar om vintercamping

En skidtur hann vi med innan plusgraderna gjorde spåren så sörjiga att det inte var lönt att åka i dem längre. Men det räckte faktiskt för att Stora F skulle bli lite frestad! Han började till och med prata om att införskaffa ett par skidor själv. Jag tror att han drömde sig bort till vintriga vägar där hans fyrhjulsdrivna bil fick visa vad den går för. Han såg framför sig hur han gasade iväg med husvagnen därbak och katter, familj och skidor i bagaget.

Mmm, nickade jag lite lagom uppmuntrande, eftersom jag vet att det är bästa sättet att få honom att spinna vidare på en idé. Jag har nämligen lobbat för vintercamping ett tag nu. Det skulle vara så härligt att uppleva riktig vinter och få mysa i husvagnen efter en dag med vintersport.

Eftersom vi lagt slalomskidorna på hyllan och sålt skridskorna så är min tanke att vi kan åka längdskidor istället. Vi får väl se om det kan bli verklighet nästa vinter.

Vinter blev sommar

Vintersäsongen blev i all fall hastigt avbruten av vårvärme – eller nästan sommarvärme skulle man kunna säga. Vi hade temperaturrekord i länet med 17 grader i slutet av februari. Den gånga veckan var dock marsvädret som marsväder ska vara med snöyra och iskalla vindar.

Lite varm blev jag i alla fall när jag såg att vi fått ett datum då vi kan hämta hem husvagnen från vinterförvaring – 28 mars. Det är bara åtta dagar kvar! Det blir alldeles lagom för att hinna påskpynta vagnen inför en premiärtur i påsk. Undra vart det bär av då? Kanske ska jag föreslå att vi åker norrut så jag får testa mina fina skidor igen? Eller kan man hoppas på att sommarvärmen kommer tillbaka så det blir till att packa ner solhatten istället?

Ska ni ut och campa i påsk? Skriv och berätta vart ni ska åka. Jag behöver tips!

Ha det gott!

Sessan  

4 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: