Cykel vid strandkant
Nummer 1

Husvagnslivet väntar bakom nästa krök

Jag tog en paus i livet. Det var inte planerat eller ens frivilligt. Klev liksom bara av cykeln vid en lämplig rastplats, mitt på raksträckan där hjulen snurrar som snabbast. Och nu har jag slagit mig ner i vägkanten och blickar bort med ett vägskäl. Ett sådant där vägskäl som egentligen inte brukar orsaka något huvudbry för man brukar inte ens se att det är ett vägskäl. Men just den här gången tittar jag extra noga, ger mig själv tid att begrunda de olika vägarna som skymtar därborta. Det är verkligen två helt olika vägar jag ser: en bred och trygg väg där man vet exakt vad som möter längs resan, och så en betydligt mer okänd väg där man vet att det lurar hemska faror men kanske också oväntade glädjeämnen som kan ge livet nya dimensioner.

Den där första vägen är jag inte särskilt tilltalad av. Jag har liksom fått nog av den. Vet exakt vad som finns bakom varje krök, vilka backar som är jobbiga och hur jag ska gena för att komma undan dem. Den där andra vägen är något helt nytt. Den känns på ett sätt ogästvänlig, jobbig och helt urspårad, men på ett annat sätt väldigt spännande. Så man kan säga att det är med skräckblandad förtjusning som jag och min familj står inför beslutet att skaffa husvagn!

Gäsp, tänker du kanske, vad är det för läskigt med husvagn? Men med tanke på att jag ända sedan barnsben har avskytt allt som har med camping att göra så är detta faktiskt en stor grej för mig. Jag har lovat mig att aldrig tälta igen efter de där hemska regniga dygnen när man i mellanstadiet var ute och gick Sörmanlandsleden. Därefter har jag hållit mig till att semestra på hotell, i lägenheter eller möjligen i någon rejält utrustad och välisolerad stuga. Men nu är det alltså dags för ett nytt liv – ett liv med husvagn. Det ska bli spännande. Läskigt. Nytt. Och säkert lärorikt. Häng med så får du se!

 

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.