Tjej i bil
campingliv,  Resetips

Konsten kräver sitt bingo

Att vara ute på vägarna tycker jag ska ge lite nya upplevelser. Framför allt är det viktigt att alla i familjen får sin nyfikenhet mättad – även jag (!). Det blir lätt mycket minigolf och paddling när vi är på semester. Och just i år kan jag inte vara med på sådana aktiviteter på grund av en trasig handled. Därför har jag ställt in siktet på konstmuseer.

Ja, det här är ju något som min övriga familj inte är överförtjusta i. Men varför ska inte de följa med och få sig en kulturell upplevelse när jag alltid hänger med på diverse kontsiga ställen som de vill. Till exempel har vi varit på fiskedragsmuseum (det är i och för sig ett helt fantastiskt ställe och kräver nog ett eget inlägg vid senare tillfälle).

Nåja, på grund av det stora motståndet jag möter när jag säger konstmuseum i bilen så har jag ett litet knep för att få med dem. Jag gör helt enkelt ett museebingo. Jag googglar lite och kollar i förväg vad det är för utställning och vad man kan förvänta sig. Jag knycker lite nyckelord och plockar med mig lite minnesbilder av konstverk och konstnären som ställer ut. Sen är det bara formulera det hela som ett bingo med ett antal ord. Vinnare är den som först prickar in alla bingorutorna. Eller om det blev lite för svårt så kan man ju ta den som har flest rutor iprickade när rundturen är över.

Förra året var vi på Vida museum och konsthall på Öland. Det bingot gjorde jag i alla hast och såg ut ungefär så här:

  1. Ansikte
  2. Örn
  3. Båt
  4. Blå himmel
  5. Stor fågel
  6. Orange skor
  7. Handväska med paljetter
  8. Boll med hatt
  9. Prinsessklänning
  10. Gryning

Man kan ju sätta ihop en frågesport, men det här med bingo är lite enklare och går faktiskt att sno ihop under bilfärden till museet.

Priser är något man inte får glömma. Så ofta minnet är med mig brukar jag ta med lite smått och gott att ha utifall att. Det kan ju vara smågrejer som en klubba, en pocketbok eller en nyckelring (det kan ju anpassas efter intresse och ålder hos resesällskapet). Har man inget med sig kan man alltid lova bort en glass vid nästa kiosk.

I år har jag siktat in mig på Himmelsberga. Det kommer att krävas ett bingo för att få det genomförbart. När det är klart delar jag gärna med mig. Återkommer med länk!

Lycka till med kulturupplevelserna i sommar!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: