Soffa med solhatt och solglasögon.
Tiden innan

Semester – ändrade planer blev ett lyckokast

Idag packade jag ihop mitt jobb och tänker inte packa upp igen förrän efter en lång och härlig semester. Det brukar vara jobb in i det sista, stressa sista eftermiddagen för att hinna med lite, lite till som skulle ha varit klart redan förra veckan.

Men den här gången hade jag bestämt mig att ändra på den där vanan att pressa mig in i det sista. Jag hade planerat att stänga ner jobbet redan i fredags, men redan i förra veckan fick vi veta att husvagnen skulle levereras fredag den 29 juni – alltså i morgon. Då insåg jag att det fanns lite tid att ta av. Kunde kanske töja lite på semesterplanerna. Jobba några extra dagar, hinna med det där sista man vill ha klart för att känna sig riktigt nöjd och kunna gå hem med gott samvete. Så jag la in en ansökan. Ja, till Stora F, alltså. På jobbet var det inga problem att skjuta semestern några dagar, men hur skulle Stora F ta det hela? Han kan inte ändra sin ledighet på samma sätt som jag och han hade ju haft önskemål om att vi skulle vara lediga samtidigt.

Sju kors i taket, ansökan gick igenom! Om jag ska vara ärlig tror jag han såg fördelarna. Tänk att få vara hemma utan en husvagnsprinsessa som stökar runt och vill ha saker och ting gjorda hela tiden. Ingen som väcker familjen på morgonen utan de två sömntutorna, ursäkta tre sömntutorna – måste nog räkna in katten Findus där också – kunde sova precis hur länge de ville. Ja, på något lustigt sätt så blev vi nog vinnare allihopa. Familjen var störtnöjd med att kunna spela minigolf och shoppa sportartiklar utan mig. Och jag hann avsluta mitt jobb på ett sunt sätt, utan övertid och utan stress.

Ja, det här verkar faktiskt lovande. Det känns riktigt bra. Dessutom har vi morgondagen fulltecknad. Vi börjar med Findus som ska vaccineras, sedan hämtar vi husvagnen för att därefter göra ett snabbt läkarbesök och sonen avslutar med ett kalas hos en kompis medan vi hämtar svärmor och fixar mat. Jodå, det blir inte många minuter över till att slappa. Men jag får trimma in semesterlunken en annan dag.

Hej svejs!

 

 

Katt bland blommor i en rabatt.
Findus kan sova bland blommorna i timmar. Eller spana fåglar och vakta möss. Ja det finns mycket att göra i en rabatt:-)

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.