Bil och husvagn
Trädgård och annat

Planerad camping blev en blåsning

Husvagnen står där tom och övergiven på garageuppfarten. Vi var snabba med att hämta hem den från vinterförvaring eftersom vi hade storslagna planer för säsongens camping – och särskilt början på den.

Det började med att vi fick ställa in premiärturen i Påskas. Sonen skulle ha varit med i en stor basketturnering i Norrköping, men som allt annat blev den inställd. Det var bara att boka av campingplatsen och skjuta på premiären. Då, i mitten av april, tänkte man att framåt maj blir det bättre tider. Då kommer värmen och förgör alla otäcka virus och det går att campa som vanligt igen. Vilken blåsning!

Berg- och dalbana

Sedan dess har jag med jämna mellanrum sjunkit ner i någon slags Corona-depp då jag ser allt mörkt och tänker att det här kommer vi få leva med för all framtid. Men så kommer det någon ljusglimt, lite bättre statisk och några väl valda uppmuntrande ord från epedemigurun Tegnell. Då vågar jag se lite ljust på tillvaron igen och så går jag runt några dagar och känner att det här är ändå överkomligt… tills nästa nedslående nyhet dyker upp.

Gräsprojekt istället för camping

Istället för att åka omkring och campa den här våren så har vi (som så många andra) lagt energi på trädgårdsarbete istället. Vår gräsmatta dog förrförra sommaren när det var så torrt. Många gräsexperter sa att det är ingen fara, den kommer igen. Men icke vår matta. Den är verkligen stendöd. De små grästuvor som sticker upp är lätträknade. Ogräset är desto svårare att hålla räkningen på.

Därmed bestämde vi (kanske mest jag) att starta det stora gräsprojektet: att skala av det översta lagret jord och ogräs, lasta det på släpkärran och köra iväg till soptippen. Alldeles nyss åkte Stora F iväg med det sista lasset och jag överdriver inte om jag säger att det var det femtionde lasset med död gräsmatta som kördes till tippen. Det har tagit ungefär fyra veckor. Jag har snällt stått bredvid med glada hejarop och bara stört honom när jag ville ha hjälp med trädgårdslandet eller något annat viktigt jobb.

Trädgårdsarbete istället för camping.
Så här fin är vår trädgård nu! Den blev lite extra dyster i regn.

Oviss hemvist för vagnen

Nu är planen att beställa ny jord och så en ny matta. Jag har räknat ut att det kommer krävas fyra lastbilsflak med jord… som måste tippas av exakt där husvagnen står. Nu är alltså det stora bekymret var vi ska göra av husvagnen innan jorden kommer på plats ute i trädgården.

Vi har som vanligt vilda diskussioner här hemma. Stora F tycker vi ska köra upp den på den lilla bit gräsmatta som fortfarande finns kvar på framsida av huset. Jag tycker att vi ska parkera den på en fin camping i närheten så att jag kan få njuta campingliv utan att behöva åka långt och utan att behöva samsas med andra campinggäster i små trånga servicehus. För om vi ställer husvagnen på en camping i närheten kan vi ju bara åka hem och duscha eller hämta vatten och ändå få leva campingliv. Är inte det en jättebra idé? Ja, vi får se vems idé som vinner.

Nu ska jag ut och titta till växthuset. Om det är tomt och övergivet i husvagnen så är det desto mer liv och rörelse där:-)

Ha det gott och håll er på avstånd från allt och alla!

Trädkronor
Skogscamping kan vara riktigt mysigt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: