Trädgård och annat

En sommar med härdsmälta och härlig motvind

Oj, så sprang juli förbi och nu är vi redan i mitten av augusti. Vi har semestrat med husvagnen så det bara har rykt om det. Något som nästan också började ryka var min dator. Ja, min lilla laptop som följer mig var jag än åker här i landet valde en extra het dag i början på juli att strejka. Ni kan ju tänka er att det blev panik!

Vi skulle iväg en härlig campingtur och jag hade ingen dator att skriva på. Jag höll på att få härdsmälta av stress. Tänk att bli så uppstressad av att en dator inte fungerar, det låter ju löjligt men det är så jag fungerar. Teknik är till för att fungera och den ska vara till hjälp – inte bråka, trassla och strejka.

Stora F försökte lugna mig med att det finns nya datorer att köpa! Va? Hur kunde han säga något sådant? Jag har en jättebra dator som fungerat perfekt i snart fem år och då vill jag ha DEN datorn i minst fem år till! Det sista jag vill göra är att kasta ut massa pengar mitt i semestern på att köpa en ny dator. Jag tror att Stora F insåg sitt misstag efter att ha fått en lång föreläsning med många superlativ och negationer som svar.

Envis Sessa letar fel

Nåja, jag fick lugna ner mig något innan jag kunde börja tänka klart. Ganska snart kom den där lilla envisa sessan fram, och plötsligt satt jag och googlade på telefonen för att lista ut vad felet kunde vara. Efter en stunds läsande på diverse sajter insåg jag att det kunde vara laddkabeln som var trasig, eller möjligen eluttaget där jag brukade ladda datorn. Försiktigt tog jag med den lilla Yoga-burken till köket. Ja, den heter faktiskt Yoga, och det var inte jag som kom på det namnet utan ett stort datorföretag som kanske inte heller gillar höga stressnivåer. Efter att ha låtit den ladda i tio minuter så var det ingen konst att starta den! Glad som en lärka kunde vi åter ägna oss åt att packa husvagnen för att komma iväg på vår planerade camping.

Yoga-burken!

Men säg den glädje som varar för evigt. Datorn skötte sig fint ända till vi kom hem. Jag hade skrivit ett fint blogginlägg som jag skulle lägga ut kvällen innan vi skulle iväg på nästa campingtur. Men då blev det härdsmälta igen! Jag rusade runt och testade vart enda eluttag i hela huset, men nej, datorn var totalt stendöd.

Teknikstressen stegras igen

Stressnivån stegrades snabbt och jag såg tusenlapparna flyga och fara för att jag skulle behöva köpa en ny dator. Den här gången var dock Stora F lite mer förstående och stöttande så han lugnade mig med att det kanske inte var så stort fel egentligen – bara batteriet som behövde bytas. Fast jag kan lätt säga att något batteri till en Yoga-dator är inget man kan inhandla på Ica direkt. Nej, vi fick skjuta på vår avresa och så begav sig Stora F och jag till stans datorservicebutik. Ja, vi har faktiskt en sådan butik där de både lagar datorer och byter batterier till gamla mobiltelefoner. När datorn var inlämnad kändes det lite bättre . Yogan var i goda händer det visste jag, fast saknaden var stor. Ingen dator betydde också att bloggen fick pausas. Ve och fasa, men så fick det bli.

Yogan återvänder med laddade batterier

Efter ett antal telefonsamtal med servicetekniker och datorbutiken fick jag till slut hem min Yogan igen. Det var som den hade varit på SPA och laddat batterierna, fått sig en ny laddkabel och en allmän uppfräschning. Det kändes väldigt bra att få tillbaka den, fullt fungerande och i toppskick!

Och det betyder ju att vi kan sparka igång bloggen igen. Just nu är vi på väg till Öland. Det ska bli jättekul, trots att det kanske inte blir 30 grader varmt och stekande sol som det var sist vi var här. Men det är alltid mysigt på Öland.

Vi hörs snart igen!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: