Husvagnslivet,  resmål

Vänskap online förde oss till ädlaste Hallstahammar

Vårt första campingstop för semestern blev Hallstahammar. Ja, kanske inte den första och största turistmetropolen, men för oss blev det en riktig lyckoträff. En trevlig camping, bra badanläggning, nya bekantskaper och avslutningsvis en tur i skogen för att leta ädelstenar.

Ja, du undrar kanske hur vi kom på idéen att åka till Hallstahammar på semester. Det låter väl inte som det självklara valet. Men för oss var det faktiskt det. Det enda stället sonen ville åka till under semestern var nämligen Hallstahammar. Via onlinespel på datorn har han nämligen träffat en kompis som bor just i Hallstahammar. De har haft kontakt nästan dagligen under det år de spelat tillsammans och utvecklat en vänskap på distans. Nu ville de verkligen träffas in real life också. Och varför inte? 

Vi hade bokat plats på Skantzö camping, en medelstor camping intill en badanläggning med tre tempererade bassänger, varav en 50-meters bassäng, hopptorn och en vattenrutschbana. För oss var det allt som behövdes. Det fanns även minigolf, kanotuthyrning, kiosk och restaurang, så vi skulle nog kunna fylla dagarna med aktiviteter, om vi kände för det.

Förväntansfullt möte i Hallstahammar

Vi anlände på kvällen, satte upp förtält och fixade middag. Dagen därpå skulle sonen och onlinekompisen träffas utanför Ica. Jag vill lova att det var pirr i magen när mötet närmade sig. Sonen kunde nästan inte stå still och var väldigt förväntansfull. Som förälder kändes det kanske snarare lite oroligt. Tänk om de inte skulle gilla varandra och säga upp bekantskapen omedelbums. Då hade vi kanske åkt hit bara för att se en vänskap gå i spillror.

Men vi hade oroat oss alldeles i onödan. Det klickade mellan dem på en gång och de satte sig på en parkbänk och började prata om ditt och datt.

Efter det där första mötet hängde de tillsammans varje dag. Kompisen följde med oss till campingen och badade och en kväll blev vi hembjudna på taco hos kompisens familj. Vi hade hur trevligt som helst!

Vänskap in real life.

På jakt efter kristaller i skogen

Vårt besök i Hallstahammar blev verkligen över all förväntan. Och det blev ju inte sämre av att kompisen och hans mamma gillade stenar och kristaller – precis som vi. Med tanke på att Västmanland är ett riktigt intressant område för oss stenälskare så hade vi ju hamnat mitt i en guldgruva.

Vi fick lite guidning via Google maps hur vi skulle åka och nästa dag var vi ute i skogen och letade kristaller. Och lyckan var med oss. Vi hittade några jättefina lila ametister plus en massa andra intressanta stenar och kristaller.  

Mitt ute i skogen var vi och letade ametister.

Hallstammar blev semesterns höjdpunkt

Det här var verkligen en riktig höjdpunkt för oss. Det var knappt att vi kunde slita oss från skogen och alla intressanta stenar som fanns där. Men inget vara för evigt utan vi var till slut tvungna att hämta husvagnen och ge oss iväg söder ut igen. Gränna camping väntade och ett besök i polkagrisens hemstad hägrade. 

Om jag får gissa så blev inte detta vårt sista besök i Hallstahammar. Vi får hoppas att vänskapen mellan killarna håller i sig så att vi får anledning att åka tillbaka snart igen och leta fler stenar.

Ha det gott!

/Sessan

2 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: