Campingplats i solnedgång.
campingliv

Ny bokningssite gör det enklare att boka camping

Det hade inte gått många dagar på det nya året förrän kartan åkte fram och planeringen för den kommande campingsäsongen var i full gång. Förhoppningsvis kan bokningen framöver bli både enklare och smidigare med en ny bokningssite – Campcation.

Inlägget är reklam för Campcation och innehåller annonslänkar

Vem har inte ägnat timtal åt att leta campingplats på webben? För att inse att när man väl letat fram den finaste campingen så är den fullbokad just de datum man var intresserad av?

Jodå, som husvagnsägare och campingfantast så har i alla fall jag gått igenom ett otal bokningssiter. En del är ju helt fantastiska, medan andra är helt bedrövliga. Ibland kan man känna att man måste lära sig ett nytt språk för att komma på hur man ska söka för att hitta rätt i en djungel av sökord. Det är massor med olika fält att fylla i och inte sällan måste man lära sig hur koderna för de olika campingtomterna ska tolkas. Om du har extremt lite tid kan du läsa ett av mina tidigare inlägg där jag ger lite bra tips om man är ute i sista sekund.

För den kommande säsongen har jag stora förhoppningar på en ny bokningssite – Campcation. Den ska vara både enkel att använda, och smidig att hitta och boka en bra camping med.

Bokningssite ger svar

Jag har testbokat lite för att förstå hur den fungerar. En bra sak är att man söker per landskap, eller via karta om man föredrar det. Det gör att om man ställt in siktet på att besöka en ny del av Sverige så kan man bara knappa in mellan vilka datum man vill vara där, hur många man är och sen klicka på sök. Sökresultatet visar då de campingar som har lediga tomter. Därefter kan man i lugn och ro läsa mer om varje camping innan man gör sitt val.

Det finns också filterinställningar som gör att man kan begränsa sökningen på olika sätt. Till exempel kan man sätta ett maxpris eller välja om det är campingtomt, ställplats eller tältplats man är ute efter. Ja, det finns även stugor, vandrarhem och glampingalternativ om så önskar.

Boka i mobilen

Ett plus i kanten är att siten verkar fungera lika bra i mobilen. Ja, man måste ju kunna boka lika enkelt när man sitter i bilen och husvagnen hänger därbak. Eller när man strosar runt nere på stranden och funderar på vart man ska bege sig nästa morgon.

Jag kan verkligen sympatisera med filosofin hos Campcation – att det ska vara enkelt och säkert att planera, boka och betala sin campingsemester. Än så länge har jag inte testat säkerheten i bokningen, men det kommer jag göra så snart campingsäsongen 2021 drar igång igen.

Har du börjat planera säsongen än? Berätta gärna i en kommentar vilka planer du har.

Ha det gott!

/Sessan

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: