Husvagn
campingliv

Campingpremiär och pärlan i tidningen

Vi var långt ifrån ensamma om att inviga årets campingsäsong den gångna påskhelgen. Instagram översvämmades med härliga campingbilder. Det var campare som lapade sol i stora lass, husvagnar med fina påskbord och insnöade förtält i en härlig blandning. Så äntligen mina vänner – nu är vi igång igen!

Själva styrde vi mot Karlskrona och fick en minst sagt varierad upplevelse. Nej, det var inte särskilt mycket som blev som vi tänkt, men vad gör väl det. Vi var mest bara lyckliga över att få vara ute med vår lilla pärla igen.

Och vilken pärla vi har sen. Hon fick till och med pryda förstasidan i lokaltidningen på självaste påskaftonen. Jo, jag var väl med på ett hörn jag också, fast det var bara en liten bagatell i sammanhanget?. Hur som helst så blev det ett fint reportage i Barometerns helgbilaga.

Jättefint reportage om Pärlan i Barometern och Oskarshamnstidningens helgbilaga, Bonus weekend.

Vår i luften

Vi anlände till Karlskrona på påskaftonskvällen. Vädret var underbart. Den vanliga campingen vi brukar bo på, Dragsö camping, var full så det blev First Camp Skönstavik istället. Där fick vi en jättefin plats nere vid vattnet och njöt i fulla drag av den vackra vårkvällen. Sjöfåglarna nere vid bryggan dök efter mat och underhöll oss på ett sådär lagom rogivande sätt.

Fin vårkväll på campingen på påskaftonen.

Morgonen därpå var det lite blåsigare så vi tog bilen till andra sidan viken, Västramark, och gav oss ut på en härlig vårvandring runt halvön. Trots att lövsprickningen inte satt igång än så var det en frisk vårkänsla i den bruntorra, men ändå lummiga lövskogen.

Härlig vårvandring i Västramark.

På eftermiddagen hälsade vi på farmor. Vi tog en så kallad Coronafika och satte oss vid en parkbänk på hennes innergård med termos och bullar. Kändes verkligen kul att träffas efter så lång tid. Men ganska snart tilltog vinden, den värmande solen kröp in bakom molnen och vi satt och huttrade i kapp.

Italienskt i husvagnen

Eftersom ovädret nu hade kommit igång på allvar insåg vi att det var helt omöjligt att få fart på grillen till middagen. Vi fick ta till en reservplan – hämtmat! Jag letade upp en liten relativt ny italiensk restaurang på Borgmästarkajen, Antonios. Där kunde man förbeställa mat via nätet. Hur smidigt som helst. Bara att prick in vad man ville ha på menyn och sen vips så fick man ett beställningsnummer och en tid då maten skulle vara klar.   

Att maten var supergod gjorde inte saken sämre. Jag åt vegetarisk pasta och grabbarna tog pizza. Jag fick till och med en hel ugnsbakad mozzarella som var det perfekta tilltugget till pastan. Dit får vi nog återvända när pandemin är över och det känns okej att äta ute på restaurang igen. 

Underbart god mat från Antonios.

Campingpremiär i repris

Vår allra första tur med den här vagnen gick också till Karlskrona så det här besöket blev lite som en favorit i repris. Den gången, i april för två år sedan, brottades vi med tv-antennen för att se finalen i Eurovision, läs mer här. Den här gången försökte vi inte ens att få in signal via tv-antennen utan körde Netflix via Cromecast istället. Funkade kanon (när Stora F väl kom på att man måste sätta wifi-knappen på on på routern?).

Husvagnshäng: Akilles provade Felix garderob och Emma latade sig på spisen.

Under natten blev vindbyarna ännu värre. Vagnen skakade och gungade så jag fick knappt en blund i ögonen. ”Vi blåser snart ner i havet”, viskade jag till Stora F. ”Nejdå”, svarade han på sitt lugnande vis, ”det är sydvästvindar så om vi blåser omkull hamna vi i de små Adriastugorna längre upp vid skogsbrynet”.

Vaa! Var det sånt jag ville veta när jag låg och var rädd för att vi skulle lyfta och nästan lämna det stadiga jordelivet? Nej, det var helt fel svar.

Campingpremiär med snömiss

Så här i efterhand inser jag att det kunde ha varit mycket värre. På många håll i landet åtföljdes vinden av ett rejält snöande också (bildbevis finns det gott om på Instagram). Men vi fick desto mer regn istället!

Dagen därpå packade vi ihop och begav oss hemåt. Det var en väldigt bra campingpremiär och vi var allihopa väldigt nöjda, vädret till trots!

Nu planerar vi för nästa tur, och nästa och nästa igen. Vi hoppas på många härliga campingupplevelser den här säsongen!

2 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: