Campingprylar,  Husvagnskisse

Nytt år, nya drömmar och nyheter till husvagnen

Då har vi avverkat både jul, nyår och även trettonhelgen. Äntligen börjar det kännas okej att blicka fram mot 2020-års campingsäsong.

Planeringshjärnan har så smått börjat vakna efter alla jul- och nyårsbestyr som den varit upptagen med de senaste månaderna. Jag börjar fantisera om vackra slingrande landsvägar, lummiga campingplatser och långa härliga grillaftnar i gott sällskap av andra goa campinggäster.

Nytt till husvagnen

Detta år var jultomten helt och hållet medveten om vad som behövdes till den kommande säsongen. Till exempel har jag nya fina vinglas från Koziool att inviga. De är liksom svartdimmiga och kommer att passa utmärkt till vår svartgråa servis i vagnen. Dessutom har jag nya supersnygga sängkläder från Royal Camping att bädda med i vagnen. Ja, jag vet att texten ”Campingqueen” inte riktigt passar mig men ibland får man ha överseende med att bli upphöjd ett snäpp😊.

Stora F blev belönad med en liten fin fuktfångare med inbyggd fläkt för att samla upp överskottsfukt när han lagar mat. Summa summarum så måste jag säga att julaftonen var mycket givande för det kommande husvagnslivet.   

Tomten kom med nya glas…
…och fina påslakan till vagnen.

Promenad i sällskap

För övrigt har jul- och nyårshelgerna varit väldigt härliga. Jag och sonen har varit ute och gått långpromenader varje dag. Jo, det är sant! Att få med en tioåring på dagliga långpromenader är inte en självklarhet kan jag säga. Fast i det här fallet räckte det med att jag hintade om förbud mot datorspelande om han inte var ute och rörde på sig varje dag. Och vips hade jag fått mig ett riktigt trevligt promenadsällskap.

Nu har vi även gjort en överenskommelse att promenera minst fyra gånger i veckan, plus den övriga träningen som vi båda ägnar oss åt. Mot det fick sonen en slant att spendera på sina datorspel.

Jag är egentligen emot att lägga pengar på spel, men i vissa lägen kan det vara värt det – särskilt om man har ett barn som gladeligen skulle ägna 24 timmar om dygnet vid en datorskärm. Istället för att tvinga honom att röra på sig, så blir han på detta sätt motiverad att aktivera sig. Samtidigt blir det ett tillfälle att kunna prata med honom om ditt och datt. Såna där samtal som aldrig kommer till stånd när man är hemma och har Youtube, spel och kompisar bara en knapptryckning bort.

Julmat, husmanskost och hummer

Motion kan ju verkligen behövas efter dessa enorma mathelger. Julmaten har äntligen börjat sina i kylskåpet och vi är nu tillbaka på den vanliga husmanskosten. Vi avslutade med gratinerad hummer på trettondagsafton.

Eftersom vi alltid firar nyår tillsammans med våra kompisar, där traditionen är att varje familj står för varsin rätt var, så får vi liksom aldrig tillfälle att laga nyårsmiddag på hemmaplan. Därför brukar jag be Stora F, som är den som står för båda mathandel och matlagning i vårt hus, att köpa något riktigt lyxigt efter nyår. Har man tur säljer matvaruaffärerna de där lyxigaste råvarorna extra billigt efter att nyårshelgen passerat. Den här gången hade vi kanske inte sådan tur men han kom i alla fall hem med en hel hummer häromdagen, som vi lätt satte i oss. Receptet hittade jag här https://www.ellematovin.se/gratinerad-hummer/ och det blev väldigt gott.

Gratinerad hummer på trettondagsafton.
Julbordet var inte så pjåkigt det heller.

Granavklädaren

I helgen plockade vi ner granen. Eller det som var kvar av den i alla fall. Vi har ju en oerhört busig katt som gjort vad han kunnat för att få ner den i förtid. Han plockade helt sonika bort kulorna som han nådde. Glittret och ljusen flyttade vi högre och högre upp för att han inte skulle trassla in sig. Ja, ni ser ju mina före- och efterbilder här nedan. Den var ju fin från början i alla fall.

Avslutningsvis vill jag önska alla en god fortsättning på det nya året! Nu kan vi verkligen se fram emot den kommande campingsäsongen!

/Sessan

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: