Muggar
Husvagnslivet

Husvagnsfix och efterlängtat regn

Maj gjorde entré med efterlängtat regn. Inte för att det blev några mängder men vi är glada för allt som kommer. Tror nästan att ogräset i den före detta gräsmattan fick lite nytt liv igen?.

Själva ägnade vi oss åt lite husvagnsfix. Vi har inte hunnit göra så mycket med vår nya vagn så den är än så länge ganska tom. I helgen satt vi och myste lite med vår nya högtalarlampa. Mycket mer än så har det inte blivit. Men en sådan här extra ledig dag mitt i veckan passade det utmärkt att börja fixa lite mer. Jag lät Stora F börja med att torka ur alla lådor och skåp, och även bära in lite av de grejerna vi hade i den gamla vagnen. Vi fyllde lådorna med bestick, tallrikar och glas.

Många bra-och-ha-grejer

Det känns som det är väldigt mycket skåp och lådor som ska fyllas. Det finns luckor och hyllor på de mest oväntade ställen där man kan lägga massa bra-och-ha-grejer. Säkert hinner man dessutom glömma bort att man lagt dem där när man väl ska ha dem. Man får väl hitta ett logiskt system för grejerna. Men vad är logik i en husvagn? Jag har ingen aning.

I vår gamla vagn fick man vara glad om man kunde får med sig det absolut viktigaste. Nu är liksom tvärtom. Man måste hitta på saker att stoppa i alla skåpen så det känns som man är en rutinerad husvagnscampare och expert på att utnyttja alla utrymmen som finns. Fast å andra sidan kan jag inte utge mig för att vara rutinerad så det är nog helt okej om grejerna hoppar runt mellan de halvtomma skåpen så här i början. 

Nåja, sen hämtade jag en del av min tygarsenal för att kolla om något av alla mina hundra tyger kunde passa som nya gardiner. Jag provade blommor, färger och ränder i olika storlekar och längder. Stora F hummade åt det mesta. Fast när jag plockade fram ett nästan genomskinligt tyg med skira gråa blommor blev hummandet något mildare. Ja, kanske att lite färglösa blommor kan bli fint. Ska nog kika lite på nätet först innan jag bestämmer mig.

Misslyckat husvagnsfix

I höstas tyckte jag att jag var lite smart. Jag inhandlade några finfina muggar och skedar för att ha i husvagnen. När jag glad i hågen provade dem idag insåg jag att inredningen i vår nya vagn inte alls hör ihop med de milda krämiga färgerna på muggarna. Hm, undra hur kinkig i färgsättning man får vara egentligen. Men är man en husvagnsprinsessa så kan man vara väldigt kinkig. Gissningsvis kommer det sluta med att jag köper nya. Men vi får se, saken får mogna ett tag så kanske jag kommer på bättre tankar.

Vi avslutade vårt husvagnsfix med fika och fyra sorters kakor. Mysfaktorn var hög och vår högtalarlampa både lyste och spelade musik – ända tills en barsk röst från högtalaren berättade att vi måste stoppa i en usb-sladd och ladda den. Jisses, trodde inte att en lampa kunde inge sådan respekt. Men det var bara att lyda order och snabbt hitta ett usb-uttag så hon blev nöjd igen.

En lång och härlig majmånad med många mysiga campingstunder önskar jag er alla!

/Sessan

Fin högtalarlykta, om än lite barsk i tonen.

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.