Trädgård och annat

Påskhelg med trädgårdsarbete satte kärleken på prov

Vilken påskhelg vi har haft! Långa lediga dagar med strålande sol lockade till trädgårdsarbete. För Stora F blev det kanske lite väl mycket av den varan. Hans energiska trädgårdsarbete gjorde nämligen att kärleken sattes på prov denna påskhelg!

Ja, vädret var verkligen på topp och vi passade på att försöka få ordning på några av tusen saker som behövde åtgärdas i trädgården. Förra året låg nämligen vår trädgård i total träda. Jag gick omkring med en trasig handled och var helt oförmögen att göra ett endaste litet handtag. Och eftersom det vanligtvis är jag som är arbetsledare och chef över trädgårdsarbetet så blev det inte mycket gjort. (Faktiskt ett av skälen till att vi skaffade husvagn – då slapp jag vara hemma och se eländet).

Skinande rent

Nu är handleden på bättringsvägen och duger till lite av varje. Ja, inte gräva och sådana tunga grejer, men att så ett och annat frö, rensa lite ogräs och framför allt bossa över andra i familjen som kan hantera spadar och hackor, det funkar den ypperligt bra till.

Det började så bra. Sonen och Stora F skurade hela växthuset och det blev skinande rent. Men det var när jag tjatat mig till lite grävhjälp av Stora F som det hela spårade ur. Tanken var att han skulle gräva om lite i en rabatt och ta bort ogräs. För ovanlighetens skull så tog han tag i arbetet omgående, medan jag, inte ont anandes, åkte ett ärende till stan.

Växthus
Växthuset blev hur fint som helst efter grabbarnas rengöring.

Nitiskt trädgårdsarbete

Stora F tog sig an sin uppgift med hull och hår, kan man säga. När jag kom hem efter min lilla shoppingtur möttes jag av en katastrof. Ja, rabatten var så jämn och fin som om den aldrig sett tillstymmelse till växtlighet. Hela planteringen låg liksom på kärran och väntade på att Stora F skulle köra hela alltet till soptippen. Där låg smultronplantor, höstanemoner, rabarber och ogräs i en salig röra. Inte ett endast litet ett av det jag så omsorgsfullt planterat i eller i närheten av den där rabatten fanns kvar. Den var liksom länsad till tårna.

Den här påskaftonen sattes kärleken på prov vill jag lova. Jag fick bita mig hårt i tungan flera gånger för att inte skälla ut det där F:et efter noter. Han mumlade något om otydliga order, vilket jag inte tro ett dugg på (eller inte vill tro på i alla fall).

En jordhög blev resultatet av dagens trädgårdsarbete.
Här ligger resterna av min fina rabatt. Det blev resultatet av dagens trädgårdsarbete.

 

Trädgårdsarbete gav en fin rabatt!
Och så här fin var rabatten. Inte ett endaste ogräs kvar – och inget annat heller för den delen.

Inköp väntar

Dagen därpå tog sonen och jag itu med detektivarbetet – att försöka leta rätt på alla plantor i den där jordhögen. Vi lyckades hitta några höstanemoner, men rabarberna och smultronplantorna var noga sönderhackade. ”Nej, det här går inte” konstaterade sonen ”du får köpa nytt!”.

Mat.
Familjens påskbuffé blev faktiskt lyckad och dagen slutade riktigt bra.

Så sant, det blir till att plantera nytt. Kanske ska fundera ut en bra hämnd också. Som att blanda runt alla hans miljoner skruvar som ligger noga sorterade i små kartonger. Eller gömma nycklarna till husvagnen! Nej, man ska absolut inte hämnas. Istället gjorde jag en jättefin påskbuffé till familjen.

Lärdomen från den här påskhelgen blir nog följande: Lita aldrig på en man som lyder order medan du är och shoppar på stan.

Hoppas ni haft en härlig påsk också. Nu väntar påsklov för sonen. Och vi ska lämna ifrån oss husvagnen i veckan!

Ha det gott!

Björk
Björken börjar slå ut.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.