Mat o bak

Presenter, rosor och en helt underbar dag

Igår hade jag en alldeles underbar dag – trots att ingenting blev som jag tänkt eller planerat. Det var min födelsedag, inte för att jag firar en sådan sak, men jag brukar passa på att göra något lite extra med familjen.

Jag hade planerat ett besök i Kalmar, med lunch på slottet och ett inspirerande besök på Kalmar konstmuseum. Men när jag vaknade hade jag noll energi och noll lust att åka till Kalmar. Jag frågade familjen om jag fick spara mitt museibesök till en annan gång, och det gick bra sa de. Ska jag vara ärlig så jublade de, eftersom konstmuseum är bland det tråkigaste de vet.

Presenter däremot tog jag gärna emot just den här dagen?. Jag fick en stor bukett röda rosor och ett superhärligt duntäck av Stora F och sonen. Det blev jag jätteglad för, eftersom jag har haft mitt gamla duntäcke jättelänge och det är platt som en pannkaka och helt söndertvättat. Men nu har jag ett nytt och fint täcke som dessutom är varmt så det förslår och fluffigt upp över öronen.

Rosor.
Rosor och champagne – så firar jag födelsedagen!

Shopping och fika

Istället för att shopping i Kalmar åkte jag in till vår egna lilla stad och strosade runt i ett par affärer. Köpte just inget märkvärdigt men det gjorde liksom ingenting. Det var mer strosandet i sig som var mysigt.

Sessan redo för shopping.

Sen åkte jag hem och fikade på altanen. Jag älskar att sitta i vår lilla soffgrupp på vår altan. Själva altanen är verkligen ingen skönhet – ett brunt, fult räcke, fönster på en sida som alltid är i behov av fönsterputs och så sist men inte minst så läcker taket. Vi har pratat om att vi ska bygga en ny altan, eller ett uterum. Vi får väl se vad det blir.

Här sitter jag gärna och läser eller skriver, på vår mysiga altan.

Middag de lux

Efter min lilla fikastund på altanen så började jag laga mat. Menyn bestod av marinerad fläskfilé, saffransbulgur, sallad och en ljuvlig örtsås till. Det blev verkligen superlyckat, fast det var mycket tack vare Stora F som kom och räddade min sås. Det var en sådan där majonästyp där man ska tillsätta hur mycket olja som helst – droppvis – samtidigt som man vispar. När Stora F kom var jag i upplösningstillstånd för att jag hade så ont i visparmen (trots att jag använde elvisp). Nåja, Stora F avslutade såsen och den var verkligen värd mödan för den var hur god som helst. Till det hela drack vi champagne.

Middagsbord.
Middagen serverad!

Det minst lyckade med middagen var nog desserten. Jag hade gjort en, på pappret, fantastisk chokladpaj med salt kolafyllning och ett täcke av choklad ganache. Nog för att det blev en fröjd för ögat, men dock ingen fröjd för smaklökarna. Den var alldeles för söt och ingenting som balanserade upp allt det söta. Nej, den var inte i min smak. Nästa gång får det bli en av mina vanliga kakor.

Chokladpaj med salt kolafyllning och ett ett täcke med chokladganach.

Camping väntar

Nu håller vi på och förbereder oss för nästa campingtur. Det ska ju bli sämre väder, men det får ju hindra. Jag har bearbetat Stora F hela veckan att det går att campa trots regn. Nu har han gett med sig och jag har börjat packa och förbereda för avfärd imorgon. Vart vi ska ta vägen? Häng med mig på Instagram, @husvagnsprinsessan, för där brukar jag avslöja sådant lite innan det blir något här på bloggen.

Ha det gott!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.