Husvagnslivet

Lyckad premiärtur med tv-trassel och popcorn

Så var det äntligen dags att inviga vår nya husvagn. Vi hade laddat ordentligt, packat allt, till och med en ny tv och testat alla tekniska finesser i vagnen – trodde vi! Det gick strålande fram tills det var dags för Eurovision – då utbröt kriget med stort K.

Premiärturen gick till Karlskrona. En stad vi känner ganska väl, för att inte säga utan och innan eftersom Stora F är uppvuxen där och hans mamma, alltså familjens farmor, bor där. Regnet öste ner medan vi körde men när vi anlände till Dragsö camping strax efter åtta blev det uppehåll och vi kunde snabbt ställa iordning husvagnen och dra igång värmen. Vi fick leta lite för att hitta rätt lysknappar och vi fick testa oss fram för att sätta på golvvärmen. Men på en halvtimme hade vi fått igång gasolvärmaren och det kändes riktigt hemtrevligt.

Husvagn på campingplats.
Vår fina lilla husvagn – för första gången på en campingplats.

Premiärtur och premiär-tv

Regnet tog i igen och det smattrade ordentligt på taket. Tänk så skönt att krypa upp i soffhörnet. Vi njöt i stora drag av att ha det både torrt, varmt och riktigt bekvämt. Sonen tog itu med kexpaket, jag själv tog fram min hallonchoklad och Stora F började packa upp den nyinköpta tv:n. Fredagsmyset hade infunnit sig ordentligt!

Äter kex och monterar tv.
Fredagsmys på hög nivå – sonen äter kex med kniv och gaffel och Stora F monterar ny tv i husvagnen.

Vi hade ingen tv i vår förra husvagn och vi är ingen tv-tittande familj heller. Men nu vankades det Eurovision och eftersom det nu fanns ett tv-fäste och antenn på vagnen kände vi oss manade att inhandla en tv. Monteringen gick över förväntan. Och till och med att vi, via en kabel till Ipaden, kunde titta på vår favoritserie på Netflix ”How to get away with murder”. Funkade utmärkt! Det här skulle inte bli några problem att se Eurovision tänkte vi men avvaktade ändå med att koppla in tv-antennen.

Musik och fika

På lördagen blev det långfrukost. Vädret var bättre och temperaturen hade stigit ordentligt. Sonen och jag undersökt campingens lekplats och den jättefina minigolfbanan med Karlskronabyggnader i miniatyr som vi låg grannar med. Dagen spenderade vi på stan tillsammans med farmor. Det var blåsmusikens dag så vi passade på att njuta av en hel del fin blåsorkestermusik.

Marinens musikkår marcherade och spelade fin musik på torget i Karlskrona.

Eftermiddagsfikat intog vi i husvagnen med farmor som premiärgäst. Vi visade runt i de två sovrummen, köket, badrummet och toaletten. Ja, vi har faktiskt separata badrum och toalett. Handfatet är alltså utanför toaletten, vilket jag tycker är en superbra lösning. Då kan man borsta tänderna trots att det upptaget på toaletten. Hon berömde vår nya ögonsten som sig bör. Därefter åkte vi hem till henne och åt middag.

Antenn på vift

Framåt åttatiden drog vi oss tillbaka mot husvagnen för att hinna få in tv-kanalerna via antennen innan Eurovision började. Till och med sonen ville se evenemanget – han som över huvud taget aldrig tittar på tv annars. Efter lite trixande mellan kanalerna hittade vi en som tycktes fungera – ett litet tag i alla fall innan myrornas krig utbröt.

Verksamhet i husvagn.
Här är det inställning av antennen för att få bild på tv:n.

Stora F började mixtra med antennen (som tur var inte uppe på taket utan inifrån garderoben där man kan vrida på den) medan sonen stod och kikade ut genom takfönstret för att se att den hamnade åt rätt håll. Bilden klarnade för ett ögonblick och vi kunde sätta oss tillrätta med popcornskålen i knäet. Så kom jag på att jag skulle hämta lite mer dricka och så fort jag reste mig var det kört igen. Myrorna i tv:n ilsknade till ordentligt. Stora F in i garderoben igen och sonen intog utkiksplatsen. De lyckades få ordning på bilden ytterligare en gång men så fort någon rörde sig i husvagnen så fick myrorna ett nytt utbrott.

Eurovision blev en stel tillställning

Till slut uppmanade Stora F oss att sitta ytterst stilla på våra platser och inte röra oss ur fläcken. Jag vågade knappt andas av rädsla att jag skulle sabbar bilden. Det gick hyfsat fram till slutet av Nordmakedoniens bidrag som var melodin innan Sverige. Då insåg sonen att vi hade glömt att köpa socker till hans frukostpannkakor. För stunden var det absolut det värsta som kunde inträffa. Med bestämda steg lämnade han tv-rummet och stängde in sig i sin överslaf i våningssängen – med den påföljden att myrorna gick till attack på tv-bilden igen. Bilden repade sig lagom så vi kunde höra John Lundviks avslutande toner och fick var glada för det.

Sen fick vi genomlida de resterande timmarna av Eurovision sittandes som skyltdockor med ytterst knapp andhämtning. När äntligen slutresultatet tillkännagavs kunde vi äntligen pusta ut och ta ett djupt andetag för att försöka få liv i våra stela kroppar igen. Vet inte om det här med tv i husvagn var någon bra idé. Jag föredrar nog hellre en god bok, eller en stunds knapprande på datorn om kvällarna.

Jodå, till slut var Eurovisionen slut och en vinnare utsågs, medan vi försökte få liv i våra stela kroppar.

Premiär med full pott

Här pågår förberedelser för hemfärd.

Söndagen firade vi med en välförtjänt sovmorgon. Efter lite frukost och bollspel tackade vi för oss och gav oss iväg hemåt. Det kändes väldigt bra, både själva invigningen av vagnen och hela besöket i Karlskrona. Trots att vädret inte varit på topp hade vi haft en jättefin helg. Vi trivdes väldigt bra i vår nya vagn. Utrymmet är fantastiskt och jag älskar soffan där man kan göra allt möjligt från att äta och skriva till att montera tv-apparater och mysa. Det enda minuset var möjligen tv-antennen men vem bryr sig om tv:n när man är ute på husvagnsäventyr? Inte jag i alla fall. Och inte någon annan i min familj heller. Därmed blev det faktiskt full pott och vi kan meddela att premiärturen får fem husvagnar av fem möjliga!

Hej då Karlskrona och tack för den här gången.

Vi ses snart igen!

Vädret var grått, men vi trivdes ändå på Dragsö camping.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.