Katt i ett fönster.
Husvagnslivet

Katt i husvagn eller finns det hörselskydd till katter?

Vi bestämde oss för att provbo ytterligare en natt i husvagnen innan vi ger oss iväg till någon riktig campingplats. Efter att jag nästan halvt frusit sönder under första natten, vilket jag skrev om i mitt förra inlägg, så lyckades Stora F få fart på värmen. Det var helt klart behagligare att krypa ner i sängen den här gången när elvärmaren pyttsade ut värme som den skulle.

Den här natten skulle vi även ha katten Findus med oss så att han fick prova på husvagnsboendet också. Därmed kan jag bekräfta att de första fåglarna börjar låta kl 02:15! För då vaknade Findus! Det lät ju som fåglarna var inne husvagnen. Ganska snart hade de första små fina kvittrandena ökat till en hel fågelinvasion. Findus som annars är en mycket lugn och kontrollerad katt började jama som besatt, han hoppade runt mellan sängarna och soffan och krafsade på de små rullgardinerna som var nerdragna för alla fönster utom ett.

Stora F och jag turades om att försöka distrahera honom. Vi gav honom mat, satte honom på lådan, gosade med honom men inget hjälpte. Jag kan i och för sig förstå att han är irriterad på fåglar. Han brukar nämligen tillbringa stor tid utanför altanen i lina. Linan når en bit bort i rosenrabatten och där brukar han ligga och spana medan fåglarna retas med honom. De sätter sig på precis lagom avstånd för att han inte ska nå dem. Och när de ska stressa honom lite extra flyger de alldeles nära honom så han ska tro att han kan ta dem. Fast i själva verket har han inte en chans.

Framåt sextiden var i alla tre helt utmattade och somnade. Sen tog vi sovmorgon och sov till nio. Ja, till och med sonen fast han på något obegripligt sätt hade sovit sig igenom fågeljakten i vagnen. Vi skulle helt klart behöva en ljudisolerad vagn… eller ett par hörselskydd till katten. Undrar vilket som är lättast att ordna?

Har du också katt? Skicka gärna bild eller berättelse om din katt också. Och har du ett bra tips på hur man får katten att inte gå igång på fågelkvittrande så blir jag superglad!

 

Katt i fönster.
Nu ska vi jaga fåglar!

 

Närbild på katt.
Är det där också något som piper?
Katt ligger på vitt lakan.
Från våningssängen har Findus bra koll på fåglarna utanför fönstret.
Katt tittar ut genom fönster.
Det är lagom höjd på fönstrena i husvagnen så att Findus kan titta ut.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.