Campingplats med bil och husvagnar.
Husvagnslivet

Premiären på campingplats gav stjärna i kanten

Vi landade in på vår första campingplats lagom till avslutningen av Sveriges åttondelsfinal i VM. Det var särdeles väl tajmat. Alla campinggästerna satt och tittade på storbilds-tv i storhyddan och vi såg inte till en kotte. Det var jättebra för då kunde Stora F parkera husvagnen räta upp den med vattenpass enligt alla konstens regler. För att i nästa minut inse att just där vår markis skulle fällas ut och våra nyinköpta stolar ställas såg marken ut som om en bulldozer hade gått fram. Vassa stenar och ilsket grus låg i en lagom kuperad blandning.  Det blev till att hitta en bättre plats. Haka på vagnen dra runt den lite och så ett nytt försök.

Allt detta klarade Stora F nästan på egen hand eftersom jag var helt uppslukad av telefonen där jag fått in radiosporten och VM-spelet. Lagom till slutsignalen ljöd kunde jag göra min insats och skrika STOP så att han inte backade in i grannen.

Fram till dess hade campinglivet varit alldeles utmärkt, lugnt och ostört. Jag kunde se mig själv njuta där i total tystnad och bara lyssna på fågelsången. Men nu var ju matchen slut och de övriga campinggästerna kom strosande. Då insåg jag att det skulle bo någon i husbilen som stod framför oss. Och i husbilen bakom oss, och i en del av de övriga husvagnarna som omringade oss. Vi försökte hälsa och se ut som vana husvagnsresenärer när vi skulle få alla stödben på plats, mäta med vattenpass, koppla till kablar och dunkar här och var. Tror faktiskt att vi lyckade ganska bra. Det vara bara en granne som frågade om vi behövde hjälp, men då hade vi nästan kommit fram till markisen. Den hade vi tränat på hemma på garageuppfarten så det gick hur bra som helst. Det var bara sonen som tyckte det tog hundra år att få allt på plats.

Nu hade vi valt en väldigt liten och lugn campingplats i Ädelfors i mittersta Småland. Tror faktiskt att jag kan rekommendera en sådan plats för alla som ska premiärcampa. Inte fel heller att pricka in en viktig VM-match som gör att man kan göra sina första misstag i lugn och ro utan att bli uttittad av proffscampare som vet exakt hur saker och ting ska vara. Egentligen tror jag inte att det är någon som skulle göra det på riktigt. Men det kan vara lätt att stressa upp sig själv bara man vet att det finns folk runt omkring som kan detta med camping mycket bättre.

Det blev en stjärna i kanten för vår premiärcamping. Eller Stora F får i alla fall guldstjärna för sitt utomordentligt proffsiga uppträdande under vår ankomst till vår första campingplats. Nog för att svetten lackade på honom och han fräste lite här och där, men på det hela ­taget tycker jag att vi lyckade väldigt bra. Nu var vi laddade för den kommande dagen – en hel dag med guldvaskning i Ädelfors! Mer om detta längre fram.

Ha det gott!

 

Guldvaskning med campingplats.
Campingplatsen ligger alldeles bredvid guldvaskningen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.